lørdag 26. desember 2009

Oreokake


Verdens beste kake spør du meg
Og det finnes da alltid en anledning for
å lage denne herligheten!



OREOKAKE

Du trenger ca 450 gr Oreokjeks 
(finnes også glutenfrie oreokjeks)
Ta 1/4 av kjeksene
og brekk dem opp i småbiter
og legg dem til side


Resten av kjeksene knuses å brukes til kakebunn




Bunn:
Bland de knuste kjeksene med
100gr smeltet smør
Trykk så massen forsiktig
ned i en form (24cm) og avkjøl



Fyll:
2 pk Tine kremost naturell
(eller 1 pk Phildelphia ost) (myknet)
2,5 dl Melis
3,5 dl pisket krem
(Menkomel Whipping eller vanlig kremfløte)
2,5 ss Sukker
1 pose Toro sjokolademousse



Lag en luftig og kremete masse
av kremosten og melis


Lag krem med sukker


Ta halvparten av kremen og rør den forsiktig inn
i den ferdige ostemassen


Smør ostemassen over kakebunnen og legg oppi
halvparten av kjeksene du har satt til side


Sett i kjøleskap i 30 minutter


Lag sjokolademoussen etter anvisning på posen


Rør inn de siste kjeksene i moussen


Smør massen over kaken og sett i
kjøleskap ytterligere 1 time


Legg et lag med krem på toppen til slutt
og pynt eventuelt med flere kjekssmuler,
revet sjokolade eller lag et mønster
med sjokoladesaus!


La kaken stå avkjølt et døgn!




Tips:
Bruk bake-it easy form (her)
Når du trykker ut bunnen pass på at du ikke
trykker den for hardt ned!
Da kan bunnen bli hard og vanskelig å skjære i!

1 kommentar:

Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...