torsdag 26. september 2013

Glutenfrie Kanelboller~Kanelsnurrer



Glutenfrie
Kanelboller~Kanelsnurrer


7 dl melk
1 pk tørrgjær
2 ss fiberhusk
150 gr romtemp smør
2 pk Semper glutenfri Mix
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
150 gr sukker
1 egg

Varm først melken til 37c, tilsett gjær og rør til alt er oppløst
Pisk inn fiberhusk og la dette svelle i 10 minutter

Del smøret i terninger og bland det inn i væsken sammen med resten
Alt eltes i kjøkkenmaskinen i ca 5 min

Sett deigen til heving (dobbel størrelse) ca 30 min

Del deigen i to og kjevle ut til rektangel
Ta på smør, strø på kanel og sukker og rull sammen til en pølse

Skjær så opp ca 1,5 cm tykke skiver og legg disse på stekebrett
Jeg la mine i ekstra store muffinsformer på stekebrettet
Disse skal igjen etterheves i ca 30 minutter

Pensle kanelbollene med egg før du steker dem i ovnen
(og evnt strø på perlesukker)

Midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter

Etter ønske fra barna hadde jeg på noen striper med melisglasur
på kanelbollene rett før servering




Så da er fryseren full av deilige kanelboller!

2 kommentarer:

  1. Det så veldig godt ut!!! Håper du har det bra! Her har det gått så i ett med hyttebygging at jeg knapt har vært innom en eneste blogg på lange tider. Takk for koselige kommentarer på de sporadiske innleggene mine! Håper resten av uken din blir fin! Klem fra Hanne

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Hanne!
      Jeg har vært litt dårlig på bloggbesøk selv den siste tiden
      Men tenkte å ta en runde i kveld =)

      Klemmmmm!

      Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...