fredag 31. januar 2014

Budapestkake




Budapestkake

6 eggehviter
3 dl sukker

1 pakke vaniljesaus uten koking
(skal kun bruke pulveret)
1 pakke mandelflak evnt hakkede mandler (hakkede mandler er best)

Pisk eggehvitene stive, før du tilsetter sukkeret gradvis
Pisk til marengs
Tilsett så pulveret med vaniljesaus under omrøring


Kle en langpanne med smurt bakepair, og fordel marengsen utover formen
Strø over mandelflak/hakkede mandler


Stekes midt i ovnen på 170c i 20 minutter

Når kaken er ferdig legger du den på hodet ned på et nytt bakepair
(slik at den blir liggende mellom to ark med bakepapir) og lar den avkjøles helt!


Når bunnen er kald, tar du av papiret og smører et godt lag med krem på
Ta på det du måtte ønske av bær, frukt, syltetøy + +
Før du ruller den forsiktig sammen på langs, så tett du kan



Fyll
3 dl kremfløte

Bær, frukt eller syltetøy etter eget ønske

Jeg laget Eggekrem av eggeplommene som ble til overs og blandet den
med pisket krem som jeg la utover bunnen

Denne kaken blir best når den serveres samme dag som den er laget
for da er fortsatt marengsen seg sprø og god 



2 kommentarer:

  1. Takk for oppskriften! Det er bade bursdagsfeiring I heimen OG Valentine's denne uken, sa kanskje dette blir kaka...! :-)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...