Mannen hadde standby i dag tidlig (og hele helgen)
så vi regnet med at han ble utkalt og borte hele helgen...
Men neida, jeg kunne plukke han opp på flyplassen 9.20 i formiddag..
Skulle vel egentlig gått ut å spist i dag siden det er V day,
men jeg er fortsatt utrolig forkjøla...
Så hva skulle vi ha til middag?
Siden jeg har dårlige smaksløker og sår hals, fikk jeg lyst på sterk mat!
Mannen tok meg på ordet og tryllet frem Chilli Con Carne
etter denne oppskriften:
Chilli Con Carne
500 gram grytekjøtt
1 finhakket løk
1 rød paprika i biter
1 grønn paprika i biter
2 fedd finhakket hvitløk
2 røde finhakket chili
0,5 ts spisskummin
1 kanelstang
1 boks hermetiske tomater
100 gram finhakkede soltørkede tomater
2 bokser chillibønner (bønnene + væsken fra den ene boksen)
salt og pepper
Chilipulver (om du ønsker den enda sterkere)
Vi bruker mørbradbiff, og bruner kjøttet først
Før vi lar det koke i rødvin (og en kanelstang) en halvtimes tid.. (eller lengre) I mens steker du alle grønnsakene gyllent, tilsett krydder og væsken fra chillibønnene
og en boks med hermetisk tomat..
Tilsett så kjøttet og la det surre til kjøttet er mørt og fint (ca 30 minutter)
(Kjøttet er best når det langtidskokes først)
Tilsett mer væske fra chillibønnene hvis det koker tørt
Chillibønnene derimot has i til slutt
Smak eventuelt til med mere krydder
Gryten er klar når bønnene er gjennomvarme
Server med brød, salat, ris eller nachos og gjerne en dæsj rømme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥