torsdag 5. mai 2011

Pavlova



P A V L O V A

4 eggehviter
250 gr sukker

Eggehvitene piskes langsomt til det begynner å skumme
Pisk videre på høyeste hastighet til skummet danner hvite topper

Tilsett så sukkeret gradvis

Pisk til sukkeret er oppløst, men ikke for lenge
for da blir blandingen kornete

Forvarm ovn til 150 grader

Legg bakepapir på en plate og smør marengsen
utover i en pen sirkel på ca 20cm
(evnt bruk ringen på en kakeform til å tegne rundt)

Form marengsen og jevn ut overflaten og sidene
Bruk evnt en kniv/spatel
Lag gjerne noen "furer" rundt overflaten så ser
den litt mer delikat ut

Stek marengsen i ca 40 minutter
midt i ovnen
til den er lys og sprø

Slå av ovnen og la marengsen avkjøles
for åpen ovnsdør

Når marengsen er kald kan du pynte den
med eggekrem (anbefales!) krem, is eller vaniljesaus
sjokolade, frukt, bær eller hva du vil
Det er bare å sette fantasien i sving!


N Y D E L I G !


3 kommentarer:

  1. Pavlova smaker bare helt nydelig,nam!
    Og passer utrolig bra på denne tiden av året med friske bær.

    Ønsker deg en fortsatt fin dag med hilsen fra Mimmi-Leone

    SvarSlett
  2. Å det fristet utrolig mye akkurat nå.....
    Kanskje jeg må bake litt i helga!:)

    SvarSlett
  3. Palova er bare kjempegodt, jeg pleier å ha vanilje kesam på og det smaker også kjempegodt

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...