lørdag 25. januar 2025

Sting sjokoladekake (glutenfri)


Original oppskriften på Sting sjokoladekake
(med glutenfritt mel: Semper Mix) Alltid meget vellykket! 


Sting sjokoladekake 


Kakebunn:
4 store egg (romtemp)
175 gr sukker 
135 gr smør 
1/2 plate Freia selskapssjokolade 
135 gr mel
1 ts bakepulver 

Smelt smør, og tilsett sjokolade i margarinen 
La den avkjøles litt mens du pisker egg og sukker til eggedosis 
Vend forsiktig inn smeltet smør og sjokolade i eggedosisen (med en slikkepott) 
Før du til sist vender forsiktig inn siktet mel og bakepulver 

Hell røren i en kakeform på 26 cm
Stek nest nederst i ovnen på 175c i ca 40 minutter 
Avkjøl kakebunnen, og sett den så i kjøleskapet til dagen etter 


Glasur:
4 egg
250 gr sukker
1,5 dl fløte
1 plate Freia Selskapssjokolade 
250 gr smør 

Egg, sukker og fløte kokes opp under omrøring 

Ta kremen av platen, og rør inn sjokolade og smør til kremen blir blank og fin 
Avkjøles og settes i kjøleskapet til dagen etter



Montere kaken: 
Del kakebunnen i tre
Pisk opp kremen, og fordel den utover kakebunnene og toppen av kaken
Sett den tilbake i kjøleskapet og la kaken sette seg til dagen etter 

Du kan korte ned prosessen på avkjølingen og la den stå noen timer i kjøleskapet
før du monterer den.
Men den ferdige kaken skal stå minst en dag før servering 

Ang mengde sjokolade:
Café Sting i Stavanger åpnet i desember 1984, da var ei plate kokesjokolade på 125 gram 
(i dag er den på 100 gram, så du kan jo evnt kjøre på med litt ekstra sjokolade) 

Oppskriften fant jeg på godt.no 

Alldeles nydelig







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...