Kværfjordkake ♡ Verdens Beste
Bunn
Bunn
100 gr smør
100 gr sukker
4 eggeplommer
2 dl mel (jeg bruker glutenfritt)
1 ½ ts bakepulver
3 ss melk
100 gr sukker
4 eggeplommer
2 dl mel (jeg bruker glutenfritt)
1 ½ ts bakepulver
3 ss melk
Marengs
4 eggehviter
2 1 /2 dl sukker
50 gr hakkede mandler eller nøtter
4 eggehviter
2 1 /2 dl sukker
50 gr hakkede mandler eller nøtter
Langpanne
160 grader i ca. 30 minutter
på midterste rille
160 grader i ca. 30 minutter
på midterste rille
Fyll
1 pose vaniljekrem
2 dl kremfløte
1 pose vaniljekrem
2 dl kremfløte
♡ Rør smør og sukker hvitt
♡ Rør inn en og en eggeplomme om gangen
♡ Rør i mel, bakepulver, og melk
♡ Rør inn en og en eggeplomme om gangen
♡ Rør i mel, bakepulver, og melk
Dekk langpannen med bakepapir
og bre røra utover langpannen
♡ Pisk eggehviter nesten stive
(samme fremgangsmåte som ved Pavlova)
♡ Bland så i sukker og pisk til stivt
♡ Bland så i sukker og pisk til stivt
Fordel marengsen over røra
og dryss på hakkede mandler
og dryss på hakkede mandler
Stek kaken midt i ovnen
til den er pent gyllen
til den er pent gyllen
La kaken avkjøles i formen
♡ Lag tykt vaniljefyll etter oppskriften på pakken
♡ Bland i stivpisket krem med en slikkepott
♡ Bland i stivpisket krem med en slikkepott
Del kaken vertikalt i to og fordel fyllet
på den ene halvdelen og legg den andre oppå
på den ene halvdelen og legg den andre oppå
Du, hold opp med å servere slike fristelser ! Oss vanlig (u)sunne har ikke godt av slikt. Men lekkert å se og smaker nok enda bedre !
SvarSlettHvilket flott maleri dattern din har laget, snakk om talent ! Ser jo via mors evner at her faller ikke eplet langt fra stammen :-)
God helg
Tusen takk!
SvarSlettKlem