Denne desserten er en favoritt hos barna her i huset
Og jeg lager den kun til Thanksgiving og til nyttårsaften
Dronningens deiligste dessert har flere navn
og blir kalt både pudding, dessert, fromage og mousse
Og jeg lager den kun til Thanksgiving og til nyttårsaften
Dronningens deiligste dessert har flere navn
og blir kalt både pudding, dessert, fromage og mousse
Dronning Maud's dessert
4-6 porsjoner
3 egg
1 dl sukker
5 plater gelatin
3 dl fløte
Ca 200 gr sjokolade
Revet eller hakket sjokolade av den du liker best
Jeg bruker melkesjokolade
Fyll opp et litermål med kaldt vann
og legg gelatinplatene oppi, og la de ligge i 5-10 min
Prøv å legg i platene hver for seg slik at de ikke klistrer seg sammen
Hele platen må være under vann
og legg gelatinplatene oppi, og la de ligge i 5-10 min
Prøv å legg i platene hver for seg slik at de ikke klistrer seg sammen
Hele platen må være under vann
Mens gelatinplatene ligger i vann
pisker du egg og sukker til tykk eggedosis
pisker du egg og sukker til tykk eggedosis
Fløte piskes til luftig krem
og blandes forsiktig inn i eggedosisen
og blandes forsiktig inn i eggedosisen
Kok opp ca 0,5 dl vann og tøm over i et lite dl mål (eller kopp)
Klem det kalde vannet ut av en og en gelatinplate om gangen,
og rør den så inn i det varme vannet med en gaffel
Når alle 5 gelatinplatene er oppløst tilsetter du vesken forsiktig
dråpevis/i en tynn stråle inn i eggedosisen/kremblandingen
Klem det kalde vannet ut av en og en gelatinplate om gangen,
og rør den så inn i det varme vannet med en gaffel
Når alle 5 gelatinplatene er oppløst tilsetter du vesken forsiktig
dråpevis/i en tynn stråle inn i eggedosisen/kremblandingen
Mens du forsiktig blander sammen med en slikkepott
Legg så kremblandingen lagvis i en skål
(eller som enkeltporsjoner i egne vinglass eller dessertskåler)
godt med revet sjokolade mellom lagene
Det siste kremlaget toppes med sjokolade!
Settes til avkjøling slik at gelatinen får stivne
så er det bare å nyte dronningens deiligste dessert ♥
så er det bare å nyte dronningens deiligste dessert ♥
Godt nyttår!
Ønskeer et godt og fint nytt år til deg og dine også....
SvarSlettNam nam!!Ikke overaskende en av mine favoritter;)Godt nyttår:)
SvarSlettNam nam nam! Den likner på den desserten vi pleier å ha på julaften.
SvarSlettGodt nyttår!
Klem fra Hanne
Ja,ja dette var vel ikke den beste starten pa det nye aret - juleinntaket tatt i betraktning...) Allikevel takk for tipset! Ma jo komme dager etter disse hvor vi kan unne oss noen go'biter... som neste helg, kanskje ;-)
SvarSletthehehe...
Den så veldig deilig ut. Ønsker deg og dine et fantastisk godt nytt år, og gleder meg til å følge bloggen din videre i 2011. Klemmer fra Elin
SvarSlett