lørdag 30. mars 2024

Glutenfrie baguetter


Glutenfrie baguetter 


2 pakker Semper Mix
9 dl vann (lunkent+) 
1 pose tørrgjær
1 ts fiberhusk (*kan sløyfes)
1 ts bakepulver
1 klype maldonsalt
1 ts sukker 
0,5 dl rapsolje

Egg (romtemperert og sammenpisket) 
Valmuefrø (evnt Sesamfrø)

Bland ut gjæren i lunkent+ vann (ca 39c) 
Hell over væsken i kjøkkenmaskinen og tilsett så mel, bakepulver og salt
Bland godt
Tilsett så fiberhusk og sukker. Bland godt sammen

Tilsett rapsoljen til slutt i tynn stråle og bland godt

La kjøkkenmaskinen gå i noen minutter 

Innimellom prosessen som over må du frem med slikkepotten,
slik at alt blanders godt sammen. Ihvertfall må jeg det 
Min Kitchen Aid maskin får ikke med seg alt i bunnen, enda jeg
har kjøpt en ny visp for nettopp dette formålet
Så jeg må alltid frem med slikkepotten 

Jeg bruker slikkepotten og fordeler baguettene på bakepapirkledd brett 
Jeg har laget alt fra 3-6-12 stk pr brett (alt etter hvilken størrelse jeg vil ha) 
Du kan evnt forme dem med fingrene etter at de er lagt på brettet
(dypp fingrene i litt olje først)

Pensles med egg, og et dryss av valmuefrø (evt sesamfrø) 




La heve i minst 30 min 

Inn nederst i ovnen på 220gr i ca 15-20 min 
Følg med slik at de ikke blir brente, eller står for lenge 

Du velger i grunnen selv størrelse på baguettene (evnt rundstykkene) 
Kortere steketid ved små baguetter
Så følg med fra ca 15 min. Du ser når baguettene er ferdige

Skal baguettene fryses, bør de ikke stekes for hardt
Da skal de jo inn i ovnen igjen, før servering
Varmes opp rett fra fryseren, og midt i ovnen på 200c i ca 10 min 

Jeg fryser alltid mine baguetter,
og de smaker som ferske når de er oppvarmet igjen

Jeg lager disse minst en gang pr uke 
En favoritt i matpakken til minstemann 
Får da ofte en stor baguette med ost og skinke (evnt to mindre) 
Pakker de inn i papirposer, eller i plastfolie 

* Fiberhusk kan sløyfes, da det ikke påvirker resultatet av bakverket
Men anbefales for at de inneholder kostfiber 

Ønsker du grovere baguetter, er det bare å bytte ut melet med Fibermix
(jeg bruker ofte en pakke av hver. Altså en Mix + en Fiber Mix
Blir mindre antall baguetter/rundstykker da de blir fastere,
men til gjengjeld mye mer mettende (og sunnere) 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...