onsdag 28. februar 2024

Sufflé pannekaker (glutenfrie)


Sufflé pannekaker 3 stk

2 egg (romtempererte)
0,5 dl mel (30gram) (jeg bruker glutenfri Semper Mix)
1 ss melk
2 ss sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

  • Skill eggene
  • Visp eggehvitene, og tilsett sukkeret når du ser at hviten har blitt hvit
    Visp videre til krem (skal ikke piskes til marengs visstnok)
  • Visp eggeplommene sammen med melken til en luftig krem
  • Visp inn siktet mel, bakepulver og vaniljesukker 
  • Vend forsiktig inn eggehvitene en tredjedel om gangen med en slikkepott 

Sett stekepannen på lav temperatur (min står på 4 av 9) 
Jeg bruker å olje pannen (smører inn med litt matpapir)
og lar den bli gjennomvarm før jeg tilsetter pannekakene

Tilsett pannekakerøren i pannen med en spiseskje
Legg i tre pannekaker/spiseskjeer
Sett på lokk, og vent til den første skjeen setter seg før du
setter oppå den neste skjeen
Vent et minutt eller to og tilsett den neste/siste
Husk at røren ikke skal blande seg ned i den første skjeen,
men legge seg oppå

Tilsett et par ts vann mellom pannekakene i stekepannen 
Etter noen minutter snur du pannekakene, og setter på lokket igjen 
Par minutter til, så er du i mål

Serveres med melisdryss
Evnt ferske bær, en god sirup og en liten rømmeklatt?

Oppskriften fant jeg hos fantastiske Jennie 

Jeg har forsøkt denne oppskriften mange mange ganger,
og jeg får det ikke til noe bedre enn dette:











 


























Mulig det er lettere med hvetemel?
For det glutenfrie melet har jo mistet mye av sin magi og sitt hold?

Og smaken?
Jeg syns det smaker 
sukkerbrød 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...