..og her kommer oppskriften jeg valgte å bruke
på mine aller første Cupcakes..
på mine aller første Cupcakes..
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Magnolia Vanilla
Cupcakes
ca 40 stk
250 g smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl mel
(jeg bruker glutenfritt!)
(jeg bruker glutenfritt!)
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
Sitron
Det romtempererte smøret piskes mykt
Jeg bruker ikke vispen, men bruker den flate K spaden
Tilsett så sukker og pisk videre i ca 3 min
til du får en meget luftig smørkrem
Pisk inn eggene, ett om gangen
og pisk godt mellom hvert egg
Tilsett vaniljeessensen
Sikt sammen mel og bakepulver
Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken
Jeg raspet også sitronskall å hadde i røren
sammen med litt sitronsaft..
Fyll deigen i muffinsformene til de er ca 3/4 fulle
Stek kakene midt i ovnen
ved 175°C i 15min
Avkjøles!
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Smørkrem
250 g smør
Tilsett litt sitronsaft og evnt
raspet sitronskall (smak til)
Til smørkremen piskes romtemp. smør, vaniljeessens
melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet
Smørkremen skal da være luftig og smidig
Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter
mellom hver gang til smørkremen er tykk
og har god smørekonsistens
Da er det bare å smøre kremen på Cupcaken
Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre
et tykt lag over hele muffinsene med en smørekniv
Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins.
Jevn til kantene
Evnt du kan bruke en sprøytepose
Dryss over ulike typer kakestrøssel til pynt om ønskelig
Men de er jo like fine uten!
Sett Cupcaksen i kjøleskapet, slik at kremen stivner
Jeg bruker ikke vispen, men bruker den flate K spaden
Tilsett så sukker og pisk videre i ca 3 min
til du får en meget luftig smørkrem
Pisk inn eggene, ett om gangen
og pisk godt mellom hvert egg
Tilsett vaniljeessensen
Sikt sammen mel og bakepulver
Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken
Jeg raspet også sitronskall å hadde i røren
sammen med litt sitronsaft..
Fyll deigen i muffinsformene til de er ca 3/4 fulle
Stek kakene midt i ovnen
ved 175°C i 15min
Avkjøles!
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Smørkrem
250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
SitronTilsett litt sitronsaft og evnt
raspet sitronskall (smak til)
Til smørkremen piskes romtemp. smør, vaniljeessens
melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet
Smørkremen skal da være luftig og smidig
Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter
mellom hver gang til smørkremen er tykk
og har god smørekonsistens
Da er det bare å smøre kremen på Cupcaken
Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre
et tykt lag over hele muffinsene med en smørekniv
Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins.
Jevn til kantene
Evnt du kan bruke en sprøytepose
Dryss over ulike typer kakestrøssel til pynt om ønskelig
Men de er jo like fine uten!
Sett Cupcaksen i kjøleskapet, slik at kremen stivner
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Og hvis du som meg
heller foretrekker Ostekrem
så kommer oppskrift på den her:
Ostekrem
1 pk Philadelphia ost
150 gram smør
250 gram Melis
1 ts vaniljesukker eller 1 ts vaniljeekstrakt
Sitron
Tilsett litt sitronsaft og evnt
raspet sitronskall (smak til)
Ost og smør må være romtemperert
Alt piskes sammen til en fluffy ostekrem
Tilsett litt sitronsaft og evnt
raspet sitronskall (smak til)
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
:p
SvarSlettÅååhhh.....dette så fristende ut !
SvarSlettSå fint du har fått til kremen på toppen...:=)
Tusen takk!
SlettDet var ikke så enkelt med kremen
for 'noen' kaster
tip'ene mine hele tiden.... Hehe..
Mmmm! Ser helt herlig ut! Takk for oppskrift:o)
SvarSlettHeleneklem
Bare hyggelig! =]
SlettDisse skal jeg prøve!!!!
SvarSlettHurra! =]
Slett