Glutenfrie
Kanelboller~Kanelsnurrer
7 dl melk
1 pk tørrgjær
2 ss fiberhusk
150 gr romtemp smør
2 pk Semper glutenfri Mix
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
150 gr sukker
1 egg
Varm først melken til 37c, tilsett gjær og rør til alt er oppløst
Pisk inn fiberhusk og la dette svelle i 10 minutter
Del smøret i terninger og bland det inn i væsken sammen med resten
Alt eltes i kjøkkenmaskinen i ca 5 min
Sett deigen til heving (dobbel størrelse) ca 30 min
Del deigen i to og kjevle ut til rektangel
Ta på smør, strø på kanel og sukker og rull sammen til en pølse
Skjær så opp ca 1,5 cm tykke skiver og legg disse på stekebrett
Jeg la mine i ekstra store muffinsformer på stekebrettet
Disse skal igjen etterheves i ca 30 minutter
Pensle kanelbollene med egg før du steker dem i ovnen
(og evnt strø på perlesukker)
Midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter
Etter ønske fra barna hadde jeg på noen striper med melisglasur
på kanelbollene rett før servering
Så da er fryseren full av deilige kanelboller! ♥
Det så veldig godt ut!!! Håper du har det bra! Her har det gått så i ett med hyttebygging at jeg knapt har vært innom en eneste blogg på lange tider. Takk for koselige kommentarer på de sporadiske innleggene mine! Håper resten av uken din blir fin! Klem fra Hanne
SvarSlettTusen takk Hanne!
SlettJeg har vært litt dårlig på bloggbesøk selv den siste tiden
Men tenkte å ta en runde i kveld =)
Klemmmmm!