(med glutenfritt mel: Semper Mix) Alltid meget vellykket!
Sting sjokoladekake
Kakebunn:
4 store egg (romtemp)
175 gr sukker
135 gr margarin
1/2 plate Freia selskapssjokolade
135 gr mel
4 store egg (romtemp)
175 gr sukker
135 gr margarin
1/2 plate Freia selskapssjokolade
135 gr mel
1 ts bakepulver
Smelt margarin, og tilsett sjokolade i margarinen
La den avkjøles litt mens du pisker egg og sukker til eggedosis
Rør inn siktet mel og bakepulver med en slikkepott til slutt
Hell røren i en kakeform på 26 cm
Stek nest nederst i ovnen på 175c i ca 40 minutter
Avkjøl kakebunnen, og sett den så i kjøleskapet til dagen etter
La den avkjøles litt mens du pisker egg og sukker til eggedosis
Rør inn siktet mel og bakepulver med en slikkepott til slutt
Hell røren i en kakeform på 26 cm
Stek nest nederst i ovnen på 175c i ca 40 minutter
Avkjøl kakebunnen, og sett den så i kjøleskapet til dagen etter
Glasur:
4 egg
250 gr sukker
250 gr sukker
1,5 dl fløte
1 plate Freia Selskapssjokolade
250 gr meierismør
250 gr meierismør
Egg, sukker og fløte kokes opp under omrøring
Ta kremen av planten, og rør inn sjokolade og smør til kremen blir blank og fin
Avkjøles og settes i kjøleskapet til dagen etter.
Ta kremen av planten, og rør inn sjokolade og smør til kremen blir blank og fin
Avkjøles og settes i kjøleskapet til dagen etter.
Montere kaken:
Del kakebunnen i tre
Pisk opp kremen, og fordel den utover kakebunnene og toppen av kaken
Sett den tilbake i kjøleskapet og la kaken sette seg til dagen etter
Del kakebunnen i tre
Pisk opp kremen, og fordel den utover kakebunnene og toppen av kaken
Sett den tilbake i kjøleskapet og la kaken sette seg til dagen etter
Du kan korte ned prosessen på avkjølingen og la den stå noen timer i kjøleskapet
før du monterer den.
Men den ferdige kaken skal stå minst en dag før servering
før du monterer den.
Men den ferdige kaken skal stå minst en dag før servering
Ang mengde sjokolade:
Café Sting i Stavanger åpnet i desember 1984, da var ei plate kokesjokolade på 125 gram
Café Sting i Stavanger åpnet i desember 1984, da var ei plate kokesjokolade på 125 gram
(i dag er den på 100 gram, så du kan jo evnt kjøre på med litt ekstra sjokolade)
Oppskriften fant jeg på godt.no
Alldeles nydelig♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥