torsdag 31. desember 2009

Aioli



Aioli

1 stor eggeplomme (romtemperert)
1 ss hvitvinseddik eller sitronsaft
2 store fedd hvitløk
5 ss spansk extra virgin olivenolje
5 ss maisolje
Salt
Pepper

Ha eggeplomme, eddik eller sitronsaft
hvitløk, salt og pepper i en
kjøkkenmaskin med metallblad
Bland godt sammen

La motoren gå mens du tilsetter
olivenoljen gradvis
i en tynn tynn stråle

Deretter tilsetter du maisolje,  
MEN først kun dråpevis!
Når du ser at det begynner å tykne
da først kan du tilsette
maisoljen i en tynn tynn stråle
Kjør blandingen til den er tykk og glatt

(kan også bruke en bolle og piske det sammen)




Vi er veldig glad i Aïoli
Så jeg dobbler denne oppskriften!
Å da får jeg to eggehviter til overs som jeg lager
Pavlova av - til dessert!

2 kommentarer:

  1. NAM!!
    Denne skal vi prøve :)
    Godt nyttår :)
    Klem

    SvarSlett
  2. lurt å bruke eggehvittene til dessert.:))

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...