lørdag 3. desember 2011

Brente mandler


 
Brente mandler 
 
300 gr mandler (med skall)
125 gr sukker
125 gr vann
1 ts vaniljesukker
1 ss smør

Legg mandlene i en langpanne
og rist dem i ovnen på 200 grader
i ca 10-12 min
Rør rundt i mandlene av og til

Kok opp vann, sukker og vaniljesukker
og la sukkerlaken koke i 2-3 min
(til alt sukkeret er oppløst)

Skru ned varmen på platen ytterligere og
ha i de ristede mandlene i oppkoket og
rør forsiktig til alt vannet er borte
Sukkeret rundt mandlene krystalliserer seg
og mandlene får en "grå" farge

Obs! Ikke bruk for sterk varme
for da blir sukkeret brent!

Rør videre igjen til alt sukkeret
har smeltet igjen
og sukkeret har lagt seg jevnt og glatt
rundt mandlene som nå er karmellfarget

Trekk da platen fra varmen og tilsett smøret
(noe som gjør det enklere å dele mandlene)

Legg så mandlene på bakepair og del dem kjapt!
Bruk f.eks to gaffler

Oppbevares i tett boks på et tørt sted



 
Lørdagsgodt 
og en stor hit her i huset!

 

 God helg!

5 kommentarer:

  1. Ja, dette er fast julegotteri her også. Jeg ga gitarlæreren til sønnen min et glass med brente mandler til jul ifjor og for et måneder siden ga han meg det tomme glasset tilbake i håp om at jeg ville fylle det på nytt igjen iår :-) Det er bare å sette igang, med andre ord!

    SvarSlett
  2. julegotteri dette her, ja :)

    Så deilig !

    SvarSlett
  3. Takk for oppskrift! Har planer om å lage slike for første gang :)
    De så kjempegode ut! Ha en fin kveld :)

    SvarSlett
  4. Hei:)Takk for tips,dette skal jeg prøve:)klem

    SvarSlett
  5. Disse skal jeg prøve, har aldri ristet mandlene først. Hørtes godt ut.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...