P A V L O V A
4 eggehviter
250 gr sukker
Eggehvitene piskes langsomt til det begynner å skumme
Pisk videre på høyeste hastighet til skummet danner hvite topper
Tilsett så sukkeret gradvis
Pisk til sukkeret er oppløst, men ikke for lenge
for da blir blandingen kornete
Forvarm ovn til 150 grader
Legg bakepapir på en plate og smør marengsen
utover i en pen sirkel på ca 20cm
(evnt bruk ringen på en kakeform til å tegne rundt)
Form marengsen og jevn ut overflaten og sidene
Bruk evnt en kniv/spatel
Lag gjerne noen "furer" rundt overflaten så ser
den litt mer delikat ut
Stek marengsen i ca 40 minutter
midt i ovnen
midt i ovnen
til den er lys og sprø
Slå av ovnen og la marengsen avkjøles
for åpen ovnsdør
Når marengsen er kald kan du pynte den
med eggekrem (anbefales!) krem, is eller vaniljesaus
sjokolade, frukt, bær eller hva du vil
sjokolade, frukt, bær eller hva du vil
Det er bare å sette fantasien i sving!
N Y D E L I G !
Pavlova smaker bare helt nydelig,nam!
SvarSlettOg passer utrolig bra på denne tiden av året med friske bær.
Ønsker deg en fortsatt fin dag med hilsen fra Mimmi-Leone
Å det fristet utrolig mye akkurat nå.....
SvarSlettKanskje jeg må bake litt i helga!:)
Palova er bare kjempegodt, jeg pleier å ha vanilje kesam på og det smaker også kjempegodt
SvarSlett