Jeg fant en dessert på baksiden i en reklame som kom i julen
men reklamen ble nok kastet før jeg rakk å notere ned oppskriften
Men jeg husket ingrediensene og det holdt lenge
Det kan vel kanskje kalles en:
men reklamen ble nok kastet før jeg rakk å notere ned oppskriften
Men jeg husket ingrediensene og det holdt lenge
Det kan vel kanskje kalles en:
Jordbærdrøm
200 gr jordbær
2 plater gelatin
2 plater gelatin
0,5 dl sukker
0,4 dl vann
1,5 dl fløte
Litt vaniljesukker
1,5 dl fløte
Litt vaniljesukker
Litt sitronsaft
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min
Vask, rens og tørk jordbærene
Kok opp vann og sukker
Klem forsiktig ut av vannet på gelatinplatene
og legg dem i sukkervannet
Rør til de er oppløst og sett så laken til avkjøling
Mos jordbærene med stavmikseren
Pisk krem av fløten tilsatt litt vaniljesukker
Bland så jordbær og krem og skvis over saften av en kvart sitron
Bland sammen
Tilsett så den noe avkjølte sukkerlaken
i kremblandingen under omrøring
Bland godt
Fordel kremen så i porsjonsglass
Settes kaldt minst en time
Pynt med revet hvit sjokolade
Kok opp vann og sukker
Klem forsiktig ut av vannet på gelatinplatene
og legg dem i sukkervannet
Rør til de er oppløst og sett så laken til avkjøling
Mos jordbærene med stavmikseren
Pisk krem av fløten tilsatt litt vaniljesukker
Bland så jordbær og krem og skvis over saften av en kvart sitron
Bland sammen
Tilsett så den noe avkjølte sukkerlaken
i kremblandingen under omrøring
Bland godt
Fordel kremen så i porsjonsglass
Settes kaldt minst en time
Pynt med revet hvit sjokolade
Nydelig!
..mmmMmmm..
Mmmm - ser utrolig godt ut! :)
SvarSlettOg for en happy-header. Likte den virkelig godt!
Takk for følget i 2011, jeg gleder meg til å følge med videre i 2012 og ønsker deg et godt år..
Takk for alle koselige hilsener - det varmer :)
Klemmer fra Tove
Namnamnam.. det hørtes fantastisk ut. Vi laget bringebærmousse, en ganske bra nyttårsdessert det også! :)
SvarSlettSå fin ny header du har laget. Kul! :)
Jeg ønsker deg og dine alt godt for det nye året. Gleder meg til å følge deg i 2012.
KLEM
Det så jo vanvittig godt ut.....jeg lagde sitronfromasj til gårsdagens middag, men dette virket mer spennende....
SvarSlettTusen takk! =]
SvarSlett