Jeg har prøvd ut et par av Leilas oppskrifter
Jeg bakte
New York cheesecake med blåbær
til mammas bursdag
Det var en mektig sak
- et kakestykke var nok!
..hehe..- et kakestykke var nok!
Før helgen bakte jeg Kärleksmums
Kärleksmums
5 egg
4 dl sukker
4,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
5 msk kakao
300 g smør
2 dl vann
200 g Sjokolade
(f.eks melkesjokolade)
Glasur
2 dl fløte
2 msk espressokaffe
200 g mørk kvalitets sjokolade 70%
2 dl kokos
1. Sett ovnen på 200 grader, varmluft
2. Pisk egg og sukker til eggedosis
3. Bland hvetemel, bakepulver og kakao i en skål
4. Sikt melblandningen i eggedosisen
og bland alt forsiktig sammen
5. Smelt smøret og bland det med vannet, røres inn i røren
6. Kle en plate, cirka 40 x 35 centimeter
med bakepapir og hell i røren
7. Grov hakk sjokoladen og strø den over
8. Stek kaken i cirka 15 minutter (må ikke bli tørr)
9. Avkjøl kaken
10. Kok opp fløte, hell i espressokaffe og rør inn
200 gr finhakket mørk sjokolade
11. La glasuren avkjøles litt før du brer den over kaken
12. Strø over kokos og del opp kaken i ruter
2. Pisk egg og sukker til eggedosis
3. Bland hvetemel, bakepulver og kakao i en skål
4. Sikt melblandningen i eggedosisen
og bland alt forsiktig sammen
5. Smelt smøret og bland det med vannet, røres inn i røren
6. Kle en plate, cirka 40 x 35 centimeter
med bakepapir og hell i røren
7. Grov hakk sjokoladen og strø den over
8. Stek kaken i cirka 15 minutter (må ikke bli tørr)
9. Avkjøl kaken
10. Kok opp fløte, hell i espressokaffe og rør inn
200 gr finhakket mørk sjokolade
11. La glasuren avkjøles litt før du brer den over kaken
12. Strø over kokos og del opp kaken i ruter
Kaken er ferdig på 30 min
og inneholder hele 400 gr sjokolade!
og inneholder hele 400 gr sjokolade!
Jeg har skjært den opp i ruter
og lagt den i fryseren!
Du kan jo f.eks ta opp ett stykke en lørdagskveld
la den godgjøre seg i mikroen noen sekunder
og voila en rykende fersk godsak
full av sjokolade!
Gjett om jeg fikk lyst på sjokoladekake nå!? Yes, det blir nok litt baking på meg i kveld. Ser du har masse spennede oppskrifter her. Kommer nok tilbake på besøk igjen:o) Ha en fortsatt fin dag!
SvarSlettKlem
Den der så seriøst sinnsykt god ut!!! Den skal jeg legge på minnet som ligger ganske så nærme, for da kan jeg få bakt den snart! Hihi, har akkurat hatt bursdag her, så vi har ikke godt av enda en kakerunde sånn med engang...
SvarSlettÅ, det så godt ut. Svinger meg fra blogg til blogg mellom brownies og kanelsnurrer og alskens søte fristelser i dag. ☺
SvarSlettåå nam den så god ut..også jeg som prøver å stramme inn livreima litt...trenger ikke sånne fristelser nå.:-) tjhii
SvarSlettja på tide å sette noen løk .:-) er så deilig til våren når de titter opp og hilser på.:-)
Tennene løper i vann og jeg ble UTROLIG fysen på noe godt...
SvarSlettMå klikke meg videre før jeg faller for fristelsen til noe godis gitt..
hehe.. men takk for oppskriften, den er notert!! ;)
Takk for deeeet, nå må jeg jo bake igjen da. Dette så for godt ut til å være uprøvd *sukk*
SvarSlettTakk for følger oppklaringen foresten. Jeg skjønte jo at det kunne fikses på et vis, men jeg er jo blond vettu ;))
Mmmmm... Den så bare fantastiksk (og farlig) god ut :) En skikkelig bombe..
SvarSlettMen ser ikke bort fra at jeg tester den ut til kommende bursdager :)
Klem
Oj oj som du frister...
SvarSlettNam, nam...kan du sende en over hit he he. Så helt nydelig ut, og takk for oppskrift! Kos deg! Klemmer fra Elin
SvarSlettDen så bare helt himmelsk ut da!
SvarSlettDu har en veldig fin blogg. Har lest litt her, men må ta meg litt bedre tid siden å lse mer. =)
Hei på deg!
SvarSlettDu var så heldig å vinne gave #2 i gavedrysset, forklekjole!
Send meg navn og adresse på mail, jorid.kvam@ntebb.no! HUsk å merk hvilken gave ;-)
Ha en strålende ettermiddag!
Klem Jorid
Herlighet!! For en kake. Jeg leste innlegget her i går kveld, og har tenkt på denne kaken siden.... Jeg MÅ lage den i dag!!
SvarSlettMEn du.. teit spm kanskje, men hvor mye er en msk?