Kokosbolle Brownie
Denne oppskriften fant jeg på godt.no
Men jeg brukte min egen oppskrift på Brownie
Halverte denne oppskriften ♥
100 gr smør smeltes på svak varme og has over i en bakebolle
Tilsett 1,5 dl sukker og bland godt
Tilsett så resten:
1 egg
1,5 dl mel (jeg bruker glutenfritt mel)
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
= Alt blandes godt sammen
Kle en rundform med bakepapir i bunnen og fordel røren oppi
Stekes nederst i ovnen på 225 grader i 10 minutter
Avkjøl kakebunnen og strø litt kokos over den
Avkjøl kakebunnen og strø litt kokos over den
Kokosbollekrem
4 eggehviter
3 dl sukker
3 dl sukker
6 gelatinplater
1 dl vann
1 dl vann
Pisk eggehviter og sukker på lav hastighet i noen minutter
Tilsett vannet med de oppløste gelatinplatene i en tynn stråle
Tilsett vannet med de oppløste gelatinplatene i en tynn stråle
og pisk videre på full hastighet i 15 minutter
Gelatinplatene: Legges i en skål med kaldt vann i 8-10 min
Klem vannet ut av platene og løs de opp en etter en i 1 dl varmt kokt vann
Klem vannet ut av platene og løs de opp en etter en i 1 dl varmt kokt vann
Rør ut hver gelatinplate i vannet slik at de løser seg opp
Sjokoladeganache
100 gr mørk sjokolade
1 dl kremfløte
100 gr mørk sjokolade
1 dl kremfløte
Varm opp fløten, og la sjokoladen smelte i fløten
Rør rundt og avkjøl. Minst 4 timer, men gjerne natten over
Pisk opp ganachen før du har den på den kalde kaken
Rør rundt og avkjøl. Minst 4 timer, men gjerne natten over
Pisk opp ganachen før du har den på den kalde kaken
Jeg hadde kun melkesjokolade, men kaken hadde vært mye finere med mørk sjokolade
Da den da ville stått mer i stil til kakebunnen (og trolig smakt enda bedre!)
Da den da ville stått mer i stil til kakebunnen (og trolig smakt enda bedre!)
Pynt kaken med kokos og/eller friske bær ♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥