Mmm...
Glutenfrie Fastelavnsboller
150 gr smør
5 dl melk
1 pakke tørrgjær (rød)
2 ss fiberhusk
1 dl sukker
2 ts kardemomme
600 gr Semper Mix
1 ts bakepulver
1 egg (romtemperert)
+ 1 egg (romtemperert) til pensling
5 dl melk
1 pakke tørrgjær (rød)
2 ss fiberhusk
1 dl sukker
2 ts kardemomme
600 gr Semper Mix
1 ts bakepulver
1 egg (romtemperert)
+ 1 egg (romtemperert) til pensling
♥ Smelt smør på svak varme
♥ Tilsett melken i smøret og varm opp til ca 40°C
♥ Rør så inn gjær, før du tilsetter fiberhusk
♥ Bland godt og la blandingen svelle i ca 5 min
♥ I mellomtiden blander du sammen mel, sukker, bakepulver og kardemomme i en bakebolle
♥ I mellomtiden blander du sammen mel, sukker, bakepulver og kardemomme i en bakebolle
♥ Rør inn et egg i melkeblandingen før du tilsetter melken i melet
♥ Elt deigen godt sammen (gjerne i kjøkkenmaskin)
♥ Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted i en times tid
♥ Bak så ut deigen med mel og del opp deigen til ca 20 deler som du ruller ut til boller
♥ Bollene settes på et bakepapirkledd stekebrett og etterheves i ca 50 minutter
♥ Pensle så bollene med et sammenvispet egg og stek dem på brett midt i ovnen på 225 °C i ca 10 minutter
♥ Elt deigen godt sammen (gjerne i kjøkkenmaskin)
♥ Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted i en times tid
♥ Bak så ut deigen med mel og del opp deigen til ca 20 deler som du ruller ut til boller
♥ Bollene settes på et bakepapirkledd stekebrett og etterheves i ca 50 minutter
♥ Pensle så bollene med et sammenvispet egg og stek dem på brett midt i ovnen på 225 °C i ca 10 minutter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥