tirsdag 19. februar 2013

Sour Cream Chocolate Cake


Sjokoladekake
med rømmme

100 gr kakao
2,5 dl kokende vann
230 gr smør (romtemperert)
450 gr sukker
4 egg
400 gr mel (jeg brukte glutenfritt)
2 ts vaniljeekstrakt
2 ts natron
0,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
225 gr rømme

Rør inn kakaoen i det kokte vannet og la det avkjøles
Sil alt det tørre og ha det i egen bolle/skål

Pisk smør og sukker luftig
Tilsett ett og ett egg og pisk godt i mellom
Pisk inn vaniljeekstrakten

Tilsett så det tørre vekselsvis med rømme
og tilsett så til sist kakaoen og pisk godt

Hell røren i 3 kakeformer på ca 22-23cm
Jeg stekte en bunn om gangen

175 gr på nest nederste rist i ovnen
(det blir hakket under midten hos meg) i ca 25 minutter
Pass på slik at bunnene ikke blir tørr
Kanskje holder det med 20 minutter i din ovn?

Bunnene avkjøles før de pyntes med glasur

Glasur

340 gr sjokololade
115 gr smør
225 gr rømme
1 ts vaniljeekstrakt
ca 4-600 gr melis

Smelt sjokolade sammen med smør i vannbad
Hell det over i bakebollen og la det avkjøles ca 5 minutter
Pisk så inn rømme og vaniljeekstrakt
Tilsett så melis og pisk til glasuren blir luftig og fluffy

Ha glasur på alle lagene og på toppen og rundt kaken
og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet

Denne kaken gjør seg ekstra god etter å ha fått stått
og godgjort seg i kjøleskapet….


Velbekomme!



fredag 14. desember 2012

Ekstra energi til overs?



Ti dager igjen til Jul og
Julehuset har blitt til sykehuset

Her har vi hatt omgangssyken på besøk…

Så plutselig ligger vi langt etter skjema
Hodet og kroppen vil ikke være med på noen av planene mine

Vi tar en dag av gangen….


Amaryllisen min blomstrer
men ble for tung å bære for stilken..
Vakker er den uansett!

Ønsker deg som titter innom en god helg
Håper du holder deg frisk!

Og har du litt ekstra energi til overs
så send meg gjerne en dose eller ti! ♥



tirsdag 11. desember 2012

Cranberry Sauce



Cranberry Sauce

340 gr ferske Cranberries (Tranebær)
200 gr Sukker
3 ss Cherry Brandy
75 ml  vann
Sitronsaft

Ha alle ingrediensene i en kasserolle

Kokes opp under omrøring (her er tresleiv å foretrekke)
Dette tar ca 10 minutter
Bare la den være litt flytende for når
bærene ‘popper’ tar de til seg enda mer væske

Smak til ; Er sausen for søt tilsetter du bare litt mer sitronsaft

Du kan lage sausen en uke i forveien og ha den i kjøleskapet
Eller 1 mnd i fryseren

Men den vil bli som syltetøy/gele når den er avkjølt
så da må den piskes opp med en gaffel før servering

Jeg brukte Nigella sin oppskrift og lånte bilde fra nett
da jeg helt glemte å ta bilde av min saus… 
-I will do next time-




onsdag 5. desember 2012

Klar for landing


I dag var det yngstejenta som var så heldig
å få være med mannen i huset på jobb
(skyggedag gjennom skolen)
Turen gikk fra TRD-BGO-SVG-BGO- til TRD

Hun hadde hatt det kjempe gøy
med ‘gutta på tur’ og er svært takknemlig
for å ha blitt tatt så godt i mot!

Men flyvertinneyrket frister ikke!
(og det er kanskje like greit?)
Derimot likte hun seg meget godt i cockpit

Vi andre har vært på Juleavslutning og
er veldig klar for landing (lading) vi også….

 
(tydeligvis kaldt i Stavanger også)


Dette innlegget er flyttet over fra forrige blogg
Derfor ble dessverre ikke kommentarene med

onsdag 28. november 2012

Onsdagskos


Min sønn på 9 år (den ene av dem)
er hjemme på tredje dagen
pga en kraftig øyekatarr…
Men han vet å kose seg…




Dette innlegget er flyttet over fra forrige blogg
Derfor ble dessverre ikke kommentarene med

søndag 25. november 2012

Brining




Vi hadde en fin Thanksgiving og kalkunen ble meget bra!
 Her er oppskrften på Briningen jeg brukte

Brining

Fyll en stor kasserolle med
4 liter kaldt vann
2,3 dl Kosher salt
(får du ikke tak i Kosher salt kan du bruke 1,5 dl Maldon salt)
1 dl brun sukker (løs raffinert)
1 ss hel pepper
2 løk i båter
6 knuste hvitløksfedd
og tilsett alt av krydder som du liker
Selv tilsatte jeg rosmarin, timian og 4-6 laurbærblad
- Og 1 appelsin (med skall) oppdelt i båter
Alt dette skal kokes opp, og avkjøles igjen med en gang…

Når ‘laken’ er avkjølt tilsetter du 3 liter isvann og blander godt

Legg så kalkunen i laken. 
Evnt legg kalkunen i en stor stekepose oppi en kasserolle/ren bøtte og hell laken over
Væsken må dekke hele kalkunen
La stå i kjøleskapet fra 16-48timer 
Dess lengre dess bedre. Ja, noen lar den ligge i tre dager!
(jeg legger alltid kalkunen i laken to døgn før Thanksgiving) 

Hvis du ikke bruker kasserolle/bøtte men skal ha kalkunen liggende flatt
må du huske på å alltid legge den ned med brystet først, 
og så må du snu kalkunen halvveis slik at briningen blir jevn

Dagen kalkunen skal spises tar du den ut av kjøleskapet
Tømmer ut væsken
Skyller kalkunen under kaldt vann
Tørk den godt både inni og utenpå og lar den ligge på kjøkkenbenken og bli temperert
før du fortsetter arbeidet med den. 

Jeg laget som vanlig kryddersmør som jeg smurte innunder skinnet på kalkunen 

Kalkunen ble skikkelig god og saftig
Så jeg tenker vi Briner til Nyttårsaften også =)

Ellers har vi stort sett vært syke hele helgen og jeg, ja jeg har pyntet til Jul!

torsdag 22. november 2012

Explorius





Husets eldste reiser til USA neste år og
skal gå andre året på videregående skole der
Utrolig spennende!

Nå venter vi bare på svar fra vertsfamilien
Noe som vi vet vil ta tid…
Kanskje må vi vente helt til neste sommer
Men når familie og skole er på plass
skjer ting veldig fort

Så det er greit å være godt forberedt!
Det er vertsfamilien som selv velger
hvilken student de vil ha boende hos seg
Men alle må vel ønske seg vår flotte gutt?
Jeg kan ikke forstå noe annet…. ;) 

På møtet med Explorius i kveld
snakket vi bl.a om hvordan det blir
for elevene å bo i USA et helt skoleår

Tenk å komme dit helt alene
uten å kjenne noen som helst i en alder av 16 år!
Det er utrolig tøft!

Selv om mammahjertet ikke vil sende
noen av barna ut i den store verden
(før de har passert tredve)
skal alle barna som vil få sjansen
til å ta skolegang i utlandet!

Uten tvil en opplevelse for livet!

Dette innlegget er flyttet over fra forrige blogg
Derfor ble dessverre ikke kommentarene med


tirsdag 20. november 2012

Anyone else brining the turkey?



Iflg gode amerikanske venner blir kalkunen best
etter å ha ligget flere timer i slags saltlake

Så i år tenkte jeg å prøve dette
til Thanksgiving (på torsdag)
Har fått tips om Alton Brown’s metode
(Men jeg dropper Ingefæren)
Syns brining høres mye bedre ut
enn ordet saltlake

Anyone else brining the turkey?



Dette innlegget er flyttet over fra forrige blogg
Derfor ble dessverre ikke kommentarene med

fredag 9. november 2012

Thanksgiving





Vi har feiret Høsttakkefest i Norge siden 1899
så det er jo ikke akkurat noen nyhet!

Men bruker man den engelske betydningen «Thanksgiving»
så blir det straks en ‘amerikansk tradisjon’

Enda Thanksgiving feires i minst 20 land
og kommer slettes ikke fra USA – men fra Europa

Thanksgiving eller Høsttakkefest
feires i store deler av verden
men av ulike grunner

I Den norske kirke er det en gudstjenstlig feiring
(siden 1899) over at innhøstningen er over

I USA startet de feiringen i 1621 med pilegrimsfedrenes
første høsttakkefest. Men hvor kom pilegrimene fra? Jo, Europa

Nå har feiringen i stor grad mistet sitt religiøse preg
Men Thanksgiving blir fortsatt betraktet som et uttrykk for
takknemlighet for høstens avlinger og livets gaver

Amerikanerene samler venner og familie til et hyggelig måltid
med kalkun på menyen den fjerde torsdagen i november

Dette er en stor høytidsdag, og den påfølgende dagen
er en offisiell fridag og den kjente ‘Black Friday’

I Norge er det flere og flere som feirer Thanksgiving
En flott mulighet til å samle familien før julestria setter inn
og her har det også vært skolefri den påfølgende fredagen!

Vi har feiret Thanksgiving de siste 5 årene

En utrolig koselig tradisjon
helt på høyde med Julen

For oss er dette startskuddet
for Julefeiringen ♥


Gleder meg, knapt to uker igjen nå!





Dette innlegget er flyttet over fra forrige blogg
Derfor ble dessverre ikke kommentarene med

tirsdag 6. november 2012

Morning Glory



En alldeles nydelig morgen!





Dette innlegget er flyttet over fra forrige blogg
Derfor ble dessverre ikke kommentarene med



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...