Mmmm, absolutt en ny favoritt her i huset
Bananmuffins med valnøtter
Banana Nut Muffin
- 190 gr mel
- 1½ ts bakepulver
- ¼ ts salt
- ¼ ts muskatnøtt
- ¼ ts kanel
- 115 gr smør (smeltet)
- 3 bananer
- 100 gr sukker
- 55 gr mørkt brunt sukker
- 1 dl melk
- 1 stort egg eller 2 små
- 1 ts vanilje ekstrakt
- 100 gr valnøtter/og eller Pekannøtter
(rist dem gjerne for en bedre nøttesmak)
♥ Rist først valnøttene (om du vil) på 190c i ca 5-10 minutter
Legg valnøttene utover en bakepapirkledd stekeplate
Jeg syns ristede valnøtter gir en mye bedre (og mere) smak
♥ Sett på ovnen på 175c
♥ Visp sammen siktet mel, bakepulver, salt, muskatnøtt og kanel sammen i en stor bakebolle
♥ Smelt smøret
♥ Mos bananene med en gaffel og ha dem i en bakebolle. Pisk inn det smeltede smøret,
♥ Visp sammen siktet mel, bakepulver, salt, muskatnøtt og kanel sammen i en stor bakebolle
♥ Smelt smøret
♥ Mos bananene med en gaffel og ha dem i en bakebolle. Pisk inn det smeltede smøret,
sukkeret (begge sortene), melk, egg og vanilje. Bland godt
♥ Bland så de våte ingrediensene i de tørre. Bland alt lett sammen (ikke pisk)
♥ Vend så inn halvparten av valnøttene
♥ Fyll så røren i muffinsformer og sprinkle resten av valnøttene på toppen av muffinsen
♥ Vend så inn halvparten av valnøttene
♥ Fyll så røren i muffinsformer og sprinkle resten av valnøttene på toppen av muffinsen
♥ Muffinsen skal i ovnen på 175c (midt i ovnen) på varmluft i ca 25-30 minutter
Ta en sjekk etter 25 min for å sikre at de ikke blir brent
♥ Bruk en kakepinne for å sjekk at muffinsen er gjennomstekt
Ta en sjekk etter 25 min for å sikre at de ikke blir brent
♥ Bruk en kakepinne for å sjekk at muffinsen er gjennomstekt
Avkjøles og nytes....
Eller, du kan spise dem rykende ferske sammen med vaniljeis
Gjerne hell litt hjemmelaget salt karamellsaus over muffinsene
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥